|

Hongkong-miljardär donerar till universitet

NyhetsbildZoom
Li Ka-Shing förra året. Foto: Kin Cheung/AP/TT
Hongkongs rikaste man, Li Ka-Shing, 91, har via sin stiftelse donerat motsvarande 620 miljoner kronor till ett universitet i Hongkong för uppförandet av ett institut dedikerat till forskning inom syntetisk biologi, rapporterar Bloomberg.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Jag ser fram emot att arbeta med universitetet och jag har tilltro till den kommande generationen, att vi kan bidra till framtiden på ett smart sätt och att vi kan vara ledande på detta nya område", säger Li Ka-Shing i ett pressmeddelande.

Syntetisk biologi beskrivs som biologins ingenjörskonst. I pressmeddelandet likställer Li Ka-Shing framtida upptäcker inom området med de som gjorts inom syntetisk kemi och olja under 1900-talet.

"Det är fascinerande att en liten jästsvamp är nästa industriella revolutions superstjärna", säger han i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kurtén bytte IT till träbåt – Nu leder han varv som bygger superyachter

Nyhetsbild
Anders Kurtén i formen för den nya 117-fot långa superyachten som byggs vid Baltic Yachts i Jakobstad. Foto: Jonas Brunnström
En klockarkärlek till båtar och hav gjorde att Anders Kurtén sadlade om från IT till att bli träbåtsbyggare. Nu är han ny vd för Baltic Yachts.

Mest läst senaste veckan