|

Eurovision till Rotterdam – tävlingen avgörs i mitten av maj

Nederländske Duncan Laurence efter sin vinst i våras. Zoom
Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT/Arkiv

Nederländske Duncan Laurence efter sin vinst i våras.

Rotterdam blir värd för Eurovision Song Contest nästa år. Det blir första gången som tävlingen arrangeras i Nederländernas näst största stad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fem nederländska städer, däribland Amsterdam, slogs om att få hysa tävlingen. Valet stod slutligen mellan Rotterdam och Maastricht och nu står det klart att uppgiften går till Rotterdam och den prisbelönta arenan Ahoy, skriver Eurovision tv.

"Rotterdam har visat fantastiskt mycket entusiasm och ett engagemang och har rätt faciliteter för att kunna välkomna delegationer från över 40 länder. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Rotterdam med en fantastisk och toppmodern Eurovision Song Contest nästa år", säger EBU-chefen Jon Ola Sand i ett uttalande.

Med sina drygt 634 000 invånare är Rotterdam landets näst största stad. Nästa års ESC blir den första för staden, som även stoltserar med Europas största hamn.

Eurovision har arrangerats i Nederländerna fyra gånger tidigare, en gång vardera i Amsterdam och Hilversum samt två gånger i Haag. Att landet blir nästa Eurovision-värd stod klart sedan Duncan Laurence tog hem vinsten med pianoballaden "Arcade" tidigare i år.

Annons
Semifinalerna äger rum 12 och 14 maj och finalen 16 maj.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Wilma, 22 år, skrev boken hon själv hade velat läsa som tonåring

Wilma Möller växte upp i Öja, Karleby. Efter att ha gått ut gymnasiet flyttade hon till Umeå för att studera på universitetet.
Foto: Mea Kulla

Wilma Möller växte upp i Öja, Karleby. Efter att ha gått ut gymnasiet flyttade hon till Umeå för att studera på universitetet.

Också hästflickor blir tonåringar och vill läsa böcker om både hästar och första kärleken. Nu har Wilma Möller från Karleby skrivit boken hon själv saknat.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan