|

Eurovision till Rotterdam – tävlingen avgörs i mitten av maj

NyhetsbildZoom
Nederländske Duncan Laurence efter sin vinst i våras. Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT/Arkiv
Rotterdam blir värd för Eurovision Song Contest nästa år. Det blir första gången som tävlingen arrangeras i Nederländernas näst största stad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fem nederländska städer, däribland Amsterdam, slogs om att få hysa tävlingen. Valet stod slutligen mellan Rotterdam och Maastricht och nu står det klart att uppgiften går till Rotterdam och den prisbelönta arenan Ahoy, skriver Eurovision tv.

"Rotterdam har visat fantastiskt mycket entusiasm och ett engagemang och har rätt faciliteter för att kunna välkomna delegationer från över 40 länder. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Rotterdam med en fantastisk och toppmodern Eurovision Song Contest nästa år", säger EBU-chefen Jon Ola Sand i ett uttalande.

Med sina drygt 634 000 invånare är Rotterdam landets näst största stad. Nästa års ESC blir den första för staden, som även stoltserar med Europas största hamn.

Eurovision har arrangerats i Nederländerna fyra gånger tidigare, en gång vardera i Amsterdam och Hilversum samt två gånger i Haag. Att landet blir nästa Eurovision-värd stod klart sedan Duncan Laurence tog hem vinsten med pianoballaden "Arcade" tidigare i år.

Semifinalerna äger rum 12 och 14 maj och finalen 16 maj.

Kommentarer
|

Filmen är färdig, men var finns publiken?

Nyhetsbild
Ulf Johansson övertygar som skurk i filmen "Blinkers". Foto: West Bay Entertainment
Flera av dem studerade på Novias numera nedlagda filmlinje. Med ”Blinkers” visar de vad de går för. Men var är publiken?

Mest läst senaste veckan