|

Rysslands styrande parti tappade i Moskva

NyhetsbildZoom
En kvinna lämnar röstbåset i en vallokal i Moskva vid söndagens val. Foto: Pavel Golovkin/AP/TT
Rysslands styrande parti Förenade Ryssland backade i lokalvalet i Moskva och förlorade runt en tredjedel av platserna i stadsduman.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett pinsamt bakslag för de Putinvänliga, men partiet behåller fortfarande sin majoritet.

Kremls talesman Dmitrij Peskov säger att Förenade Ryssland gjort ett bra val, trots bakslaget i Moskva.

– På det stora hela var valkampanjen för Förenade Ryssland framgångsrik. På några ställen vann man större än på andra. Men för landet i stort visade partiet sitt politiska ledarskap, sade Peskov och tillade att man inte ser resultatet i Moskva som ett resultat av protesterna

Valet i Moskva sågs av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj och hans allierade som en chans att rucka på Förenade Ryssland inför parlamentsvalet 2021. Många av Navalnyjs allierade förbjöds att ställa upp i valet på grund av påstådda problem med deras kandidaturer, vilket fått Navalnyj att uppmana sina anhängare att rösta på de kandidater som har störst chans att slå Förenade Ryssland. För honom är valresultatet ett kvitto på att strategin fungerade.

Kommentarer
|

Misstäkt flygplanskapare gripen efter 34 år

Nyhetsbild
Kapningen för 34 år sedan följdes av en hel värld. Kapten John Testrake tvingades flyga till flera länder under de 17 dagar planet hölls kapat. På arkivbilden talar han med reportrar på Beiruts flygplats. Foto: Ammar/AP/TT
Grekisk polis har gripit en libanesisk man som misstänks för delaktighet i en flygplanskapning för 34 år sedan. Den uppmärksammade terrorhandlingen pågick i mer än två veckor.

Mest läst senaste veckan