|

Finlands Företagarkvinnor slopar kravet att man måste vara kvinna

NyhetsbildZoom
Finlands Företagarkvinnor har godkänt en stadgeändring som slopar kravet på att man måste vara kvinna för att bli medlem. Foto: Pixabay
Efter stadgeändringen kan vem som helst som brinner för kvinnligt företagande bli medlem.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I fortsättningen behöver man inte vara kvinna för att bli medlem i Finlands Företagarkvinnor. Föreningen godkände en ändring i sina stadgar som tillåter vem som helst att bli medlem i föreningen på sitt förbundsmöte i Jyväskylä på fredagen.

–  Vi jobbar för jämställdhet och kvinnligt företagande, men i fortsättningen består vår medlemskår av alla dem som upplever att den här saken är viktig, oberoende av kön, säger föreningens ordförande Tiina Koski i ett pressmeddelande.

Föreningen jobbar bland annat för att unga kvinnor inte ska diskrimineras då de söker jobb och att familjeledigheterna ska fördelas jämnare mellan båda föräldrarna.

–  Vi förväntar oss stora beslut av den nuvarande, kvinnodominerade regeringen, säger Koski.

Föreningen vill också att företagares pensionssystem utvecklas så att kvinnliga företagare har en reell chans att bli moderskapslediga.

Föreningen har kring 5 000 medlemmar i nästan 60 lokalavdelningar i hela landet.

Kommentarer
|

Antti Rinne besökte Åland – anklagades för att försöka påverka lagtingsvalet

Nyhetsbild
Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) och vice lantrådet Camilla Gunell (S) bedyrade att de var var väldigt nöjda med statsminister Antti Rinnes (SDP) besök till Åland. Foto: Joakim Holmström/Nya Åland
Statsminister Antti Rinne (SDP) besökte Åland på måndagen. På agendan stod bland annat diskussioner om Ålands nya ekonomiska system som just nu är under behandling.

Mest läst senaste veckan