|

Protester mot hantering av Amazonasbränder

På bilden syns en skogsbrand i östra Bolivia i slutet av augusti. Zoom
Foto: Juan Karita/AP/TT

På bilden syns en skogsbrand i östra Bolivia i slutet av augusti.

Hundratusentals människor tågade längs gatorna i Santa Cruz i Bolivia i fredags för att protestera mot president Evo Morales hantering av bränderna i Amazonas som har förstört omfattande skogsområden under året.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det finns ingen officiell uppgift på hur många som deltog i demonstrationerna. Arrangörerna räknar till 1,5 miljoner människor, samtidigt som en journalist på plats uppskattar antalet till 350 000.

Oppositionen har sedan flera veckor tillbaka krävt att Morales ska klassa bränderna som en nationell katastrof för att lättare få hjälp av omvärlden, men presidenten svarar på kravet med att det skulle öppna för utländsk inblandning i ett inhemskt problem.

Demonstranter bar på plakat som uppmanade till att straffa Morales i det kommande presidentvalet den 20 oktober. Opinionsmätningar tyder på att Morales riskerar att inte få en majoritet av rösterna i valets första omgång, och därmed behöva möta den huvudsakliga utmanaren Carlos Mesa i en andra valomgång.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Eldfängda gatuprotester i Paris

Kravallpolis närmar sig en brinnande barrikand under lördagens våldsamma protester i Paris.
Foto: Francois Mori/AP/TT

Kravallpolis närmar sig en brinnande barrikand under lördagens våldsamma protester i Paris.

Tusentals personer tog gator i besittning i Paris på lördagen i protest mot en säkerhetslag som regeringen redan har börjat backa ifrån.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan