|

Nokia fick sänkt kreditbetyg

Moody's sänker Nokias kreditbetyg. Zoom
Foto: Pixabay

Moody's sänker Nokias kreditbetyg.

Det amerikanska kreditvärderingsföretaget Moody's sänker Nokias kreditbetyg från ett lågt betyg till ett ännu sämre.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utsikterna för telebolaget Nokia ser inte så ljusa ut. På torsdagen justerade bolaget ner sitt resultatmål i sin kvartalsrapport, bland annat på grund av dyr utbyggnad av 5G-nätverket, låg lönsamhet i Kina och osäkerhet på den nordamerikanska marknaden.

Aktievärdet rasade på börsen på torsdagen och har fortsatt falla på fredagen och på måndagen. På måndagen meddelade Moody's att man sänker Nokias kreditbetyg från Ba1 till Ba2. Enligt Moody's är bolagets framtidsutsikter ändå stabila.

– Nokias prestation kommer att återhämta sig långsammare under 2020 än vad vi tidigare trodde. Orsaken är att nätverksbranschen har en ökad marginalpress och att det krävs ytterligare investeringar för att nå konkurrensposition inom 5G-teknologin, säger Ernesto Bisagno, analytiker vid Moody's, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nedåt på asiatiska börser

Nedåt på flera börser i Asien.
Foto: Vincent Yu/AP/TT

Nedåt på flera börser i Asien.

Handelsveckan inleddes på minus i Asien då börserna fortsätter att påverkas av oro kopplad till det pågående coronavirusutbrottet.

Mest läst senaste veckan