|

Amerikanska flygjättar förlänger flygstopp

Ett av American Airlines Boeing 737 Max 8, som får stanna på marken en bra bit in på nästa år. Arkivbild. Zoom
Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Ett av American Airlines Boeing 737 Max 8, som får stanna på marken en bra bit in på nästa år. Arkivbild.

American Airlines förlänger flygstoppet för Boeing 737 Max-flygplanen fram till och med 4 mars nästa år, rapporterar bolaget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den amerikanska flygjätten följer därmed Southwest Airlines som har meddelat att man håller flygplanen på marken fram till 6 mars.

American Airlines hade tidigare meddelat att flygstoppet för det olycksdrabbade planet skulle pågå till 15 januari. Modellserien är belagd med flygförbud sedan en olycka i Etiopien i mars, vilket var den andra på kort tid sedan ett Lion Air-plan kraschat kort efter start i Indonesien i oktober förra året.

Southwest och American är de två amerikanska bolag som köpt flest plan i modellserien, och sedan stoppet har de tvingats att hålla tillbaka på expansionsplaner och tillsammans ställt in fler än 300 avgångar per dag, vilket har slagit mot deras vinster.

|

Solenergin står för en fjärdedel av elbehovet i Tokmannis affär i Kalajoki

Nyhetsbild
Affärskedjan Tokmannis administrations- och logistikcentral i Mäntsälä har rustats med 3 000 solpaneler som står för cirka 14 procent av byggnadens årliga elbehov. Foto: Pressbild/Tokmanni
Affärskedjan Tokmanni investerar i utbyggnaden av solenergi. Bolaget har hittills installerat 23 solkraftsparker med sammanlagt 14 600 solpaneler på olika håll i Finland.

Mest läst senaste veckan