|

Facebook inför egen betaltjänst – samlar information för att rikta reklam

Facebook inför en egen betaltjänst för att underlätta och skydda betalningar inom och mellan olika appar med koppling till bolaget. Zoom
Foto: Wilfredo Lee/TT/Arkiv

Facebook inför en egen betaltjänst för att underlätta och skydda betalningar inom och mellan olika appar med koppling till bolaget.

Facebook lanserar en egen betaltjänst som ska bidra till säkrare betalningar i olika appar med koppling till företaget, bland annat Whatsapp, Instagram och Messenger.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bolaget uppger att tjänsten Facebook Pay ska underlätta för användare att överföra pengar och göra betalningar, något som sker redan i dag. Säkerheten ska med den nya tjänsten ökas genom pin-koder eller biometriska hjälpmedel på mobilerna, som fingeravtryck eller ansiktsigenkänning.

Facebook kommer att samla in användarinformation som betalningsmetod och uppgifter om när en transaktion genomförs. Dessa uppgifter kommer att användas för att visa riktad reklam, enligt ett blogginlägg på Facebooks hemsida.

Facebook Pay kommer att börja introduceras på Facebook och Messenger i USA den här veckan.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Byggindustrin har tappat arbetskraft efter gränserna stängdes

Den finska byggnadsindustrin har förlorat cirka 15 procent av sin arbetskraft under coronakrisen, uppger Byggnadsförbundet och Byggnadsindustrin RT.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Den finska byggnadsindustrin har förlorat cirka 15 procent av sin arbetskraft under coronakrisen, uppger Byggnadsförbundet och Byggnadsindustrin RT.

Ungefär var sjätte byggnadsarbetare med utländsk bakgrund har stannat hemma efter att pendlingstrafiken mellan Finland och Estland förbjöds.

Mest läst senaste veckan