|

Centern och SDP är ense – "Nu ska vi blicka framåt"

Efter det gemensamma mötet konstaterade SDP:s riksdagsgruppsordförande Antti Lindtman att det nu är dags att blicka framåt. Till vänster: Centerns Antti Kurvinen. Zoom
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

Efter det gemensamma mötet konstaterade SDP:s riksdagsgruppsordförande Antti Lindtman att det nu är dags att blicka framåt. Till vänster: Centerns Antti Kurvinen.

Centerns riksdagsgruppsordförande Antti Kurvinen besökte under torsdagen SDP:s riksdagsgruppsmöte för att diskutera de senaste dagarnas händelser.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Relationerna mellan partierna har de senaste dagarna varit mycket inflammerade som en följd av att Centern krävde att Antti Rinne lämnar sin post som statsminister.

Efter närmare en timmes diskussioner steg Kurvinen på torsdagseftermiddagen ut ur mötesrummet.

SDP:s riksdagsgruppsordförande Antti Lindtman konstaterade efter det gemensamma mötet att mötet var välbehövt och att man nu är redo att börja regeringsförhandla.

– Det rådde en stark anda av att vi nu ska bygga upp förtroendet och blicka framåt. Man kan säga att nu är allt förberett inför regeringsförhandlingarna. Nu är vårt gemensamma mål en regering med fem partier, som också är förbunden till det regeringsprogram som vi tillsammans byggt, sade Antti Lindtman.

Annons
Efter det gemensamma mötet konstaterade SDP:s riksdagsgruppsordförande Antti Lindtman att det nu är dags att blicka framåt.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Efter det gemensamma mötet konstaterade SDP:s riksdagsgruppsordförande Antti Lindtman att det nu är dags att blicka framåt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

En pappa och hans son misstänks vara smittade – familjen kommer från Wuhan

Hälsovårdscentralen i Ivalo, där de två turisterna från Wuhan nu hålls i karantän. Arkivbild.
Foto: Otto Ponto/Lehtikuva

Hälsovårdscentralen i Ivalo, där de två turisterna från Wuhan nu hålls i karantän. Arkivbild.

UPPDATERAD 14.25. Två personer som rest från Kina till Finland har sökt sig till hälsovårdscentralen i Ivalo, rapporterar Svenska Yle. Som bäst analyserar THL proverna. Svaren kommer cirka klockan 18 i kväll. Chefsöverläkaren i Ivalo säger ändå att risken att turisterna faktiskt smittats av det nya coronaviruset är en på miljonen.

Mest läst senaste veckan