Michael Smirnoff från Vasa har återvalts till delegationen för Stiftelsen för Åbo Akademi medan Ebba Dåhli från Kristinestad återvalts till stiftelsens styrelse. Smirnoff sitter också i styrelsen sedan tidigare.

Stiftelsen för Åbo Akademi har haft delegationsmöte och valt nya och nygamla medlemmar till delegationen och styrelsen. 

Smirnoff arbetar till vardags som marknadsförings- och kommunikationsdirektör på Citec medan Dåhli ansvarar för produktutveckling och marknadsföring på Weekend Snacks i Kaskö. 

Andra som valts eller återvalts till delegationen för perioden 1 januari 2020 till 31 december 2024 är Jan Holmberg, Lars Peter Lindfors, Lars Fagerholm, Susanna Korpivaara, Folke Lindström, och Lilian Wikström.

Till ordförande för delegationen för år 2020 återvaldes Peter Boström.

Jan Holmberg ny medlem i styrelsen för perioden 1 januari 2020 till 31 december 2022. Resten av styrelsen består av Gisela Knuts, Timo Ketonen, Martina Harms-Aalto och Stefan Wallin.

Till delegationens uppgifter hör bland annat att utse medlemmarna i Stiftelsens för Åbo Akademis styrelse och utse styrelsemedlemmar i Stiftelsens för Åbo Akademi forskningsinstitut och Donnerska institutet för religionshistorisk och kulturhistorisk forskning.