|

"Javisst, herr minister"-skådespelaren död – Derek Fowlds blev 82 år

Storbritanniens parlament. Satirserien "Javisst, herr minister" följer den fiktive ministern Jim Hacker (Paul Eddington), vars sekreterare spelades av Derek Fowlds. Genrebild. Zoom
Foto: Matt Dunham/AP/TT

Storbritanniens parlament. Satirserien "Javisst, herr minister" följer den fiktive ministern Jim Hacker (Paul Eddington), vars sekreterare spelades av Derek Fowlds. Genrebild.

Den brittiske skådespelaren Derek Fowlds är död, uppger brittiska medier.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Han är känd för sin medverkan i BBC:s klassiska politiska satirserie "Javisst, herr minister" ("Yes, minister"), som började sändas på 1980-talet.

I serien, som senare fick uppföljaren, "Javisst, herr premiärminister", spelade han ministersekreteraren Bernard Wooley. Fowlds är också känd som Oscar Blaketon i dramaserien "Tillbaka till Aidensfield".

Fowlds död innebär att alla tre skådespelare som var med i originaluppsättningen av "Javisst, herr minister" nu är borta – Paul Eddington dog 1995 och Nigel Hawthorne gick bort 2001.

Derek Fowlds blev 82 år.

Annons
Jason Durr, som också vad med i "Tillbaka till Aidensfield", kommenterar sin forna kollegas bortgång på Twitter:

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kommentar: Hans musik ljuder i filmsuccé – är svenska ikonen Tomas Ledin på väg till Vasa?

Tomas Ledin har besökt Österbotten ett antal gånger redan. Här har han konsert i Vasa ishall 2010.
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Tomas Ledin har besökt Österbotten ett antal gånger redan. Här har han konsert i Vasa ishall 2010.

"Vintern är kort, det mesta regnar bort" lyder ett skämt i klimatförändringstider. Skämtet utgår naturligtvis från Tomas Ledins klassiska sommarlåt – och det är möjligt att Ledin gästar Vasa i sommar.

Mest läst senaste veckan