Tre rum, kök och bastu har planerats på ett effektivt sätt på de 61 kvadratmeter som varje lägenhet består av. Maria Eriksson, som är ansvarig för försäljningen på Heikius Hus, säger att effektiva kvadratmetrar är attraktivt hos deras kunder nu för tiden.

– Flera vill ha lite mindre lägenheter i dagens läge. Det är dels billigare och dels lättare att sköta om hushållet, säger Eriksson.

Maria Eriksson och Göran Heikius inspekterar en av lägenheterna som byggs.


Fördelen med att husen byggs hos Heikius Hus är att alla element är torra under hela processen. Det minimerar riskerna för att någon fukt sätter sig i något material, säger Göran Heikius, vd för företaget.

– Den effektiva tiden det tar för att bygga ett sånt här parhus är fyra veckor. En stor fördel är att hela lägenheten görs som en stor modul helt färdig och lyfts på plats. Ingenting behöver fogas ihop på byggplatsen, säger Heikius

Jämfört med att bygga ett hus på plats så är det också logistiskt effektivare att bygga färdiga moduler eller helt färdiga hus och transportera dem sedan, säger Helena Helsing, som är ansvarig för ekonomin i företaget.

– Annars måste man köra flera gånger för att hämta material. Vi gör allt klart här hos oss och så står huset klart den dagen det anländer. Då behöver du inte heller oroa dig över att grannarna stör sig på allt ljud från bygget så länge, säger Helsing.

Göran Heikius säger att det är fördelaktigt att bygga inomhus eftersom man kan undvika fukt.


Varje lägenhet som kommer till Vöråvägen 28 kommer färdigt utrustade och är energisnåla sett till uppvärmningen. Det kommer även finnas möjlighet att bygga en inglasning på den stora terrassen som byggs på framsidan av lägenheten.

Dessutom kommer man kunna gå i skydd från regn och rusk från bilen till lägenheten tack vare ett biltak.

– Dessutom är läget perfekt, det är på bra rullator- eller barnvagnsavstånd till service om vi säger så. Vi har flera som varit intresserade av lägenheterna, men den som slår till först får välja plats helt fritt, säger Helsing.


Artikeln publicerades i Kommunbladet den 13 februari. Kommunbladet är en tidning som delas ut till alla hushåll i Vörå kommun och som utges av HSS Media.