|

KBL: Snart står flera lägenheter klara i Vörå centrum

Maria Eriksson, Göran Heikius och Helena Helsing tror lägenheterna kommer att passa de flesta. Zoom
Foto: Felix Rantschukoff

Maria Eriksson, Göran Heikius och Helena Helsing tror lägenheterna kommer att passa de flesta.

Hamrarna svingar för fullt, sågarna går varma och bruket sätts under kaklet. Fabriken kör i hög växel på Heikius Hus för att färdigställa de fyra parhuslägenheterna som snart ska stå på Vöråvägen 28.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tre rum, kök och bastu har planerats på ett effektivt sätt på de 61 kvadratmeter som varje lägenhet består av. Maria Eriksson, som är ansvarig för försäljningen på Heikius Hus, säger att effektiva kvadratmetrar är attraktivt hos deras kunder nu för tiden.

– Flera vill ha lite mindre lägenheter i dagens läge. Det är dels billigare och dels lättare att sköta om hushållet, säger Eriksson.

Maria Eriksson och Göran Heikius inspekterar en av lägenheterna som byggs.
Foto: Felix Rantschukoff

Maria Eriksson och Göran Heikius inspekterar en av lägenheterna som byggs.Fördelen med att husen byggs hos Heikius Hus är att alla element är torra under hela processen. Det minimerar riskerna för att någon fukt sätter sig i något material, säger Göran Heikius, vd för företaget.

– Den effektiva tiden det tar för att bygga ett sånt här parhus är fyra veckor. En stor fördel är att hela lägenheten görs som en stor modul helt färdig och lyfts på plats. Ingenting behöver fogas ihop på byggplatsen, säger Heikius

Jämfört med att bygga ett hus på plats så är det också logistiskt effektivare att bygga färdiga moduler eller helt färdiga hus och transportera dem sedan, säger Helena Helsing, som är ansvarig för ekonomin i företaget.

– Annars måste man köra flera gånger för att hämta material. Vi gör allt klart här hos oss och så står huset klart den dagen det anländer. Då behöver du inte heller oroa dig över att grannarna stör sig på allt ljud från bygget så länge, säger Helsing.

Göran Heikius säger att det är fördelaktigt att bygga inomhus eftersom man kan undvika fukt.
Foto: Felix Rantschukoff

Göran Heikius säger att det är fördelaktigt att bygga inomhus eftersom man kan undvika fukt.Varje lägenhet som kommer till Vöråvägen 28 kommer färdigt utrustade och är energisnåla sett till uppvärmningen. Det kommer även finnas möjlighet att bygga en inglasning på den stora terrassen som byggs på framsidan av lägenheten.
Annons
Dessutom kommer man kunna gå i skydd från regn och rusk från bilen till lägenheten tack vare ett biltak.

– Dessutom är läget perfekt, det är på bra rullator- eller barnvagnsavstånd till service om vi säger så. Vi har flera som varit intresserade av lägenheterna, men den som slår till först får välja plats helt fritt, säger Helsing.


Artikeln publicerades i Kommunbladet den 13 februari. Kommunbladet är en tidning som delas ut till alla hushåll i Vörå kommun och som utges av HSS Media. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Erica Norrgård skrev sju L i studenten – "Det kändes som en dröm"

Nu kan Erica Norrgård pusta ut. De sista resultaten från studentskrivningarna har trillat in och hon har all anledning att vara nöjd.
Foto: Mikael Nybacka

Nu kan Erica Norrgård pusta ut. De sista resultaten från studentskrivningarna har trillat in och hon har all anledning att vara nöjd.

Studentskrivningarna är över och med sju L i bakfickan kan Erica Norrgård från Oravais välja och vraka mellan universiteten. Om allt går vägen flyttar hon utomlands i höst.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan