Specialtransporter påverkar trafiken i Korsholm – trafikanter uppmanas vara uppmärksamma

Specialtransporterna är exceptionellt långa, meddelar man från Korsholms kommun. Zoom
Foto: Arkiv/Josefin Torrkulla

Specialtransporterna är exceptionellt långa, meddelar man från Korsholms kommun.

Delar till vindkraftverk kommer att transporteras genom Korsholm de kommande veckorna, informerar Korsholms kommun i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Specialtransporterna är långa och trafikanterna uppmanas vara extra uppmärksamma. Den första transporten går av stapeln under kvällen och natten 12–13 februari.

Följande transporter körs vid motsvarande tider 16–17 februari, 17–18 februari och 18–19 februari. Tidpunkten för den sista transporten är inte ännu bestämd.

Transporterna startar i Vasa och går genom Korsholm enligt sträckan Korsholmsvägen – Stormossvägen – Södra Fulmossvägen (tidigare Vecklaxvägen).


Ekipagen är exceptionellt långa. Varje transportomgång körs med tre stycken 85 meter långa transportbilar och fem varningsbilar.

Annons

Bilisterna bör fästa extra uppmärksamhet vid varningsbilarnas instruktioner och det lönar sig att hålla ett ordentligt köravstånd.

Korsholms kommun har monterat ner en del vägbelysning och andra skyltar för att transporterna ska kunna passera. Alla som rör sig i de berörda korsningarna ska därför vara uppmärksamma på att trafikbestämmelserna kan avvika från det normala.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Oliver Pada med och brottade ner svenskar och norrmän i juniorlandskamp

Finland visade var skåpet ska stå i en juniorlandskamp i Norge i helgen.

Mest läst senaste veckan