|

Skatteförvaltningen erbjuder företag möjlighet till betalningsarrangemang

Företag som har svårigheter med att betala sina skatter på grund av det nya coronaviruset kan få rätt till betalningsarrangemang lättare än tidigare, meddelar Skatteförvaltningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skatteförvaltningen meddelar att man lättar på villkoren för betalningsarrangemang för företag. Således kan företag som har svårigheter med att betala sina skatter på grund av det nya coronavirusets spridning ansöka om att få ta del av ett betalningsarrangemang.

Dessutom bereder Finansministeriet en lagändring om tillfälligt nedsatt dröjsmålsränta på skatter som ingår i betalningsarrangemang. Dröjsmålsräntan för dessa skatter föreslås sjunka från sju till fyra procent.

Sänkningen av dröjsmålsräntan ska tillämpas på skatter som förfallit till betalning efter början av mars och på skatter som förfaller till betalning senast i slutet av augusti.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Asiatiska börserna stiger

Börserna stiger på de flesta håll i Asien.
Foto: Vincent Yu/AP/TT

Börserna stiger på de flesta håll i Asien.

Uppgifter om att kulmen när det gäller dödssiffror i coronavirusets spår kan ha nåtts i flera länder i Europa i helgen hjälpte till att få upp hoppet hos investerarna på de asiatiska börserna, när handelsveckan inleddes.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan