|

Päivi Räsänen vill stänga barer och nattklubbar

Päivi Räsänen (KD) vill bromsa coronavirusets spridning genom att stänga nattklubbar och barer. Zoom
Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Päivi Räsänen (KD) vill bromsa coronavirusets spridning genom att stänga nattklubbar och barer.

Kyrkorna är stängda, dags att stänga också barerna och nattklubbarna, skriver riksdagsledamot Päivi Räsänen i ett utlåtande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksdagsledamot Päivi Räsänen (KD) anser att det är dags för nattklubbar och barer att stänga på grund av läget med coronaviruset.

I ett ställningstagande skriver Räsänen att söndagens gudstjänster ordnats via nätet och att medborgarna förstår regeringens förbud mot folksamlingar.

– Nu är det dags för regeringen att använda de befogenheter den fått av riksdagen och stänga nattklubbar, barer och andra ställen där folk samlas för att roa sig.

Räsänen vill att också köpcentrum och andra affärer som inte är nödvändiga i människors dagliga liv ska stängas.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Forskningsinstitut förutspår en kort och djup coronasvacka – bnp kommer att sjunka med 5 procent

Bland annat restaurangerna har varit tvungna att stänga sina lokaler för kunder på grund av coronaepidemin. Däremot är det fortfarande tillåtet att sälja mat för avhämtning.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Bland annat restaurangerna har varit tvungna att stänga sina lokaler för kunder på grund av coronaepidemin. Däremot är det fortfarande tillåtet att sälja mat för avhämtning.

Statens ökade skuldsättning behöver inte vara ett problem, skriver Löntagarnas forskningsinstitut i sin senaste prognos som ser på den ekonomiska utvecklingen under coronakrisen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan