|

Österbottens förbund ska stöda företag i coronatider

Enligt landskapsdirektör Kaj Suomela för man nu en diskussion med de regionala utvecklingsbolagen om hur man kunde stöda företag som drabbas ekonomiskt av coronaepidemin. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Enligt landskapsdirektör Kaj Suomela för man nu en diskussion med de regionala utvecklingsbolagen om hur man kunde stöda företag som drabbas ekonomiskt av coronaepidemin.

Coronaepidemin slår hårt mot många företag och Österbottens förbund söker nu konkreta sätta att hjälpa på.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Österbottens förbund får 245 000 euro av statsrådet för att stödja hållbar tillväxt och livskraft i regionen. Totalt får landskapen dela på 5,5 miljoner euro. Fördelningen har skett på basis av folkmängd. 

På Österbottens förbund tänker man använda pengarna för att hjälpa företag som nu drabbas ekonomiskt av den pågående coronaepidemin, till exempel genom att erbjuda ekonomirådgivning. Eftersom landskapsförbundet inte kan stöda företag direkt skulle stödet ges via de österbottniska utvecklingsbolagen (Vasek, Concordia, Dynamo och Kristinestads näringslivscentral). 

– Vi för en diskussion med de regionala utvecklingsbolagen om hur anslagen i praktiken kan användas för att stöda företagen genom rådgivning och information i dessa svåra tider. Utvecklingsbolagen är en bra kanal för att stöda företagen, eftersom de vet vilka de regionala utvecklingsbehoven är, säger landskapsdirektör Kaj Suomela i ett pressmeddelande.

– Även om den här pengasumman inte är stor kan den ha betydelse. Vårt mål är att använda oss av den kunskapsbas som byggts upp genom tidigare projekt och ha ett nära samarbete med utvecklingsbolagen så att vi kan styra finansiering till sådan verksamhet som bäst stöttar företagen i den nya situation som coronaviruset har orsakat, fortsätter Suomela.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Fritt fall för många fraktrederier under coronakrisen

Allt fler finska lastfartygsrederier ligger risigt till på grund av coronakrisen. Två finska fraktrederier överväger att avveckla verksamheten helt och hållet.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Allt fler finska lastfartygsrederier ligger risigt till på grund av coronakrisen. Två finska fraktrederier överväger att avveckla verksamheten helt och hållet.

Frakten av varor till sjöss har minskat drastiskt under coronapandemin. Nu kämpar många finska fraktrederier för sin överlevnad.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan