|

Yle: Oppositionen kräver nytt regeringsprogram

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo (till vänster) och Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho kräver att statsminister Sanna Marin (SDP) överger det nuvarande regeringsprogrammet på grund av coronakrisen. Zoom
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo (till vänster) och Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho kräver att statsminister Sanna Marin (SDP) överger det nuvarande regeringsprogrammet på grund av coronakrisen.

Enligt oppositionsledarna kräver coronakrisen att regeringen överger sitt regeringsprogram och utarbetar en handlingsplan som tar fasta på hur Finland ska återhämta sig efter epidemin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sannfinländarna, Samlingspartiet och Kristdemokraterna anser att regeringsprogrammet är föråldrat och att det behövs ett nytt program som hjälper Finland ur coronakrisen.

– Regeringsprogrammet har i praktiken upplösts. Situationen har förändrats fullständigt efter att regeringsprogrammet förhandlades fram. Programmets ekonomiska utgångspunkter har kollapsat, säger Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo i en intervju för Yle.

Han får medhåll av Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho.

– Regeringsprogrammet måste skrivas om. Det är helt uppenbart att de ursprungliga målsättningarna som berör sysselsättningen och klimatpolitiken inte kan förverkligas i den här situationen, säger Halla-aho till Yle.

Annons
Kristdemokraterna utgår också från att regeringen skrotar sitt program i samband med budgetförhandlingarna.

– Också utan coronakrisen hade regeringsprogrammet ställts inför en tuff sits. Nu är det i praktiken helt omöjligt att förverkliga, säger Kristdemokraternas ordförande Sari Essayah.

Sannfinländarna vill att regeringen frångår sin klimatpolitik, fryser biståndet och lägger ned den nationella flyktingkvoten. Samlingspartiet och Kristdemokraterna kräver bland annat att regeringen skrinlägger sina planer på att förlänga läroplikten.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Äldre man dog i sjukdomsattack på kartingbanan i Powerpark

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä, då en äldre man plötsligt fick en sjukdomsattack mitt på kartingbanan. Arkivbild.
Foto: Powerpark

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä, då en äldre man plötsligt fick en sjukdomsattack mitt på kartingbanan. Arkivbild.

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä då en äldre man dog i en sjukdomsattack på kartingbanan.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan