|

IS: Marin saknar förtroende för beredskapscentralens chef

Statsminister Sanna Marin (SDP) och finansminister Katri Kulmuni (C) svarade på mediernas frågor under tilläggsbudgetsförhandlingarna i tisdags. Zoom
Foto: Henri Forss/SPT

Statsminister Sanna Marin (SDP) och finansminister Katri Kulmuni (C) svarade på mediernas frågor under tilläggsbudgetsförhandlingarna i tisdags.

Statsministern uppger att hon är missnöjd med Försörjningsberedskapscentralens vd efter de misslyckade ansiktsmaskaffärerna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsminister Sanna Marin (SDP) anser att Försörjningsberedskapscentralen (FBC) har misslyckats genom att inte granska de parter man gjort affärer med, rapporterar Ilta-Sanomat.

FBC köpte 2 miljoner kirurgiska masker och 230 000 ansiktsskydd från två finländska företagare, Tiina Jylhä och Onni Sarmaste, för 10 miljoner euro. När utrustningen anlände till Finland framgick det att den inte uppfyllde kraven på europeisk sjukhusstandard.

FBC:s vd Tomi Lounemaa har försökt förklara missen genom att hänvisa till tidspress och kaos på marknaden med anledning av coronakrisen.

–  Försörjningsberedskapscentralen ligger under Arbets- och näringsministeriet och arbetsminister Tuula Haatainen (SDP) bedömer vd:ns ställning utifrån den begärda utredningen. Statsministerns förtroende har vd:n inte längre, säger Marin till IS.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finland stödjer jämlik tillgång till vaccin – går in med 2,5 miljoner i global vaccinallians

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.
Foto: Mikael Piippo/SPT

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) betonar att alla ska ha samma rätt till vaccin oberoende av var man befinner sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan