|

FPA påskyndar handläggningen av arbetslöshetsunderstöd

Folkpensionsanstalten ser över sina rutiner för att påskynda handläggningen av alla ansökningar om arbetslöshetsförmåner. Zoom
Foto: Mikael Sjövall/SPT

Folkpensionsanstalten ser över sina rutiner för att påskynda handläggningen av alla ansökningar om arbetslöshetsförmåner.

Fler ansökningar är att vänta i maj och juni.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Folkpensionsanstalten utlovar en snabbare handläggning av alla ansökningar om arbetslöshetsförmåner på grund av coronakrisen. FPA ser bland annat över sin hantering av förskottsbetalningar och jämkningen av arbetslöshetsförmånerna så att ersättningarna kan betalas ut snabbare.

På grund av en lagändring kan FPA nu betala ut arbetslöshetsförmåner i förskott för en period på sex månader. Tidigare kunde FPA göra förskottsbetalningar för högst två månader.

Det nya systemet med snabbare handläggning tillämpas från och med måndagen den 11 maj och är i kraft till den sista oktober. Folkpensionsanstalten räknar med ett stort antal ansökningar om arbetslöshetsförmåner i maj och juni.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Neste avslutar samarbetsförhandlingarna – 370 sägs upp och raffinaderiet i Nådendal läggs ner

Neste säger upp 370 personer och lägger ner raffinaderiet i Nådendal.
Foto: Neste

Neste säger upp 370 personer och lägger ner raffinaderiet i Nådendal.

Nästan 400 personer mister jobbet när Neste omorganiserar verksamheten. Raffinaderiet i Nådendal läggs ner medan Borgå ska utvecklas.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan