|

"Avatar"-uppföljaren återupptar inspelningen

Uppföljaren till filmen "Avatar" kan fortsätta spelas in på Nya Zeeland från och med nästa vecka. Arkivbild. Zoom
Foto: Reed Saxon/AP/TT

Uppföljaren till filmen "Avatar" kan fortsätta spelas in på Nya Zeeland från och med nästa vecka. Arkivbild.

Inspelningen av regissören James Camerons nästa "Avatar"-film kommer att sätta i gång på nytt nästa vecka efter att produktionen varit stoppad sedan mars.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Våra inspelningsplatser är redo och vi kunde inte vara gladare över att få återvända till Nya Zeeland nästa vecka", skriver producenten Jon Landau på Instagram.

Nya Zeeland, som är inspelningsplats för filmen, har gett klartecken för att återuppta filmproduktioner i landet, förutsatt att inspelningarna följer nya, strikta regler. Exempelvis behöver tillstånd utfärdas för att personal ska kunna återvända.

"Avatar" hade premiär 2009 och var tänkt att revolutionera film visad i 3D. Den var historiens mest lukrativa film, sett till biljettintäkter, fram till 2019 då superhjältefilmen "Avengers: Endgame" övertog förstaplatsen.

Sedan tidigare är det klart att filmen kommer att få inte bara en, utan sammanlagt fyra uppföljare som är tänkta att ha premiär 2021, 2023, 2025 och 2027.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Thomas Enroth samlar vänner på brygga – "Först kanske man lägger sig på golvet och gråter"

Så här såg det ut under inspelningen på Thomas Enroths brygga. Sittande från vänster i bild Ami Aspelund, Philip Järvenpää, Thomas Enroth och Charles Plogman. Stående från vänster i bild Heléne Nyberg och Thomas Lundin.
Foto: Ronnie Nylund

Så här såg det ut under inspelningen på Thomas Enroths brygga. Sittande från vänster i bild Ami Aspelund, Philip Järvenpää, Thomas Enroth och Charles Plogman. Stående från vänster i bild Heléne Nyberg och Thomas Lundin.

Vad händer om man sammanför sex finlandssvenska artister på en brygga i Larsmo? Det får tittarna reda på i programserien "En sommarkväll på Thomas Enroths brygga" som spelades in under måndagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan