|

Lång väntetid till FPA:s telefontjänst på främmande språk

FPA hinner inte besvara alla samtal som kommer in till den riksomfattande telefontjänsten på främmande språk. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

FPA hinner inte besvara alla samtal som kommer in till den riksomfattande telefontjänsten på främmande språk.

Det är kö till Folkpensionsanstaltens telefontjänst på arabiska, somaliska och ryska. Väntetiden kan vara lång och de hinner inte besvara alla samtal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Folkpensionsanstalten (FPA) uppger att väntetiden är lång till telefontjänsten på arabiska, somaliska och ryska. Man hinner inte besvara alla samtal som kommer in.

Den riksomfattande telefontjänsten på främmande språk är avsedd för kunder som ännu inte kan sköta sina ärenden på finska, svenska eller engelska.

– För tillfället ringer även kunder som tidigare har skött sina ärenden på finska eller svenska till servicenumren på arabiska, somaliska och ryska. Vi önskar att de fortsätter att anlita de finskspråkiga eller svenskspråkiga tjänsterna, säger Sanna Piironen, gruppchef vid huvudstadsregionens kundserviceenhet vid FPA, i pressmeddelandet.

Den svenskspråkiga telefontjänsten fungerar för närvarande bra. Väntetiderna är korta och man får en bokad tid för service per telefon inom ett par dagar.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Se bilderna: Viking Amorella har gått på grund utanför Åland – alla passagerare har evakuerats

Ingen skadades vid grundstötningen.
Foto: Västra Finlands sjöbevakningssektion

Ingen skadades vid grundstötningen.

Viking Amorella har gått på grund söder om Järsö i Ålands skärgård. De första passagerarna har nu evakuerats. Följ med rapporteringen här.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan