|

THL har ändrat på sitt bokföringssystem – antalet bekräftade coronafall minskade med 5

Institutet för hälsa och välfärd (THL) rapporterade på onsdagen att sammanlagt 7 296 personer i Finland konstaterats smittade av coronaviruset. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Institutet för hälsa och välfärd (THL) rapporterade på onsdagen att sammanlagt 7 296 personer i Finland konstaterats smittade av coronaviruset.

Ändringen i Institutet för hälsa och välfärds bokföringssystem leder till att 27 bekräftade coronafall stryks från registret över smittsamma sjukdomar. Samtidigt adderas 21 nya fall.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd (THL) rapporterade på onsdagen att sammanlagt 7 296 personer i Finland konstaterats smittade av coronaviruset, vilket är 5 färre än dagen innan.

Minskningen beror på att institutet ändrat sitt system för hur antalet bekräftade fall bokförs.


Från och med nu räknas en coronavirusinfektion som en och samma i de fall där det handlar om samma mikrob eller smitta och samma person inom ett år. Tidigare var tidsperioden tre månader.

Från registret över smittsamma sjukdomar har därmed 27 bekräftade fall strukits eftersom de var bokförda två gånger. Under det senaste dygnet har 21 nya fall införts i registret, och av dem är 7 nya fall som bekräftats under de två senaste veckorna.

Annons


Institutet uppdaterar siffrorna för antalet sjukhuspatienter och antalet dödsfall endast på måndagar, onsdagar och fredagar.

Även beträffande dödsfallen har en minskning skett sedan den senaste uppdateringen. Det totala antalet personer som mist livet på grund av covid-19 i Finland är 328, vilken är 1 färre än i måndags. Det beror på att dödsorsaken för en av de avlidna har preciserats.

På sjukhus i landet vårdas nu 7 coronadrabbade patienter. Av dem behöver ingen intensivvård.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

29 nya fall av coronaviruset i Finland

Institutet för hälsa och välfärd meddelade på onsdagen om 29 nya coronafall i Finland.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Institutet för hälsa och välfärd meddelade på onsdagen om 29 nya coronafall i Finland.

Sammanlagt har 7 512 personer i Finland bekräftats smittade av coronaviruset.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan