|

8 nya coronafall i Finland – epidemin fortsätter backa

För tillfället har Finland en testkapacitet på 13 000 test per dag, vilket överskrider Social- och hälsovårdsministeriets tidigare ställda mål på 10 000 test om dagen. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

För tillfället har Finland en testkapacitet på 13 000 test per dag, vilket överskrider Social- och hälsovårdsministeriets tidigare ställda mål på 10 000 test om dagen.

Allt fler personer i Finland vill testa sig för coronaviruset. Andelen positiva resultat bland alla de testade sjunker ändå och epidemin backar fortsättningsvis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar på fredagen om 8 nya coronafall. Det innebär att det totala antalet bekräftade fall i Finland nu stigit till 7 301.

Av alla de smittade uppskattas närapå 95 procent, sammanlagt 6 880 personer, redan ha tillfrisknat. Uppgifterna baserar sig på antalet rapporterade fall som det inte har kommit några nya coronarelaterade uppgifter om inom tre veckor efter att smittan konstaterats.

Sammanlagt har 328 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

Runtom på landets sjukhus vårdas nu 6 coronadrabbade patienter, vilket är 1 färre än i onsdags. Av dem behöver 1 intensivvård.

Annons

Allt fler vill testa sig


Social- och hälsovårdsministeriet veckovisa lägesrapport från torsdagen bekräftar att virusläget fortfarande är lugnt i landet. Antalet nya bekräftade fall har minskat något i jämförelse med de två föregående veckorna.

För tillfället har Finland en testkapacitet på 13 000 test per dag, vilket överskrider ministeriets tidigare ställda mål på 10 000 test om dagen. Under den senaste uppföljningsveckan har antalet test per dag ökat i jämförelse med de två tidigare veckorna. Andelen positiva resultat bland alla de testade har ändå fortsatt att sjunka.

Enligt Institutet för hälsa och välfärds statistik gjordes det sammanlagt 5 500 coronatest under det senaste dygnet i Finland.


 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

16 nya fall av coronaviruset – sammanlagt har 7 584 bekräftats i Finland

Under lördagen gjordes 2 005 coronavirustester.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Under lördagen gjordes 2 005 coronavirustester.

Under veckosluten görs det färre coronaprovtagningar än under vardagarna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan