|

KBL: RSW Byggtjänst fixar allt från små förråd till industrihallar – "Expansionen har skett gradvis"

Sixten Wester grundade RSW Byggtjänst med sin bror Rainer. I dagens läge driver han företaget själv. Zoom
Foto: Felix Rantschukoff

Sixten Wester grundade RSW Byggtjänst med sin bror Rainer. I dagens läge driver han företaget själv.

Solen gassar en varm sensommardag i Oravais. Man kan höra på avstånd en cirkelsåg som används ofta och mycket. Från en portabel högtalare spelas musik för att hålla motivationen uppe. Det är RSW byggtjänst som håller på med sitt nyaste byggnadsprojekt; ett biltak.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

RSW byggtjänst är ett åtta år gammalt företag som sysslar med det mesta inom byggnadsbranschen. Det var Sixten Wester och hans bror Rainer som startade företaget, men i dagsläget så är det Sixten som håller i trådarna.

2018 bildade han ett aktiebolag och just nu sysselsätter bolaget åtta personer.  

– Expansionen har skett gradvis och enligt efterfrågan. Vi kan göra nästan allt nu för tiden. Allt från små förråd upp till industrihallar. Det är egentligen bara kunskapen hos personalen som styr gränserna. Dessutom har jag från familjen lantbruket i blodet, så fähus och svingårdar fixat vi också, säger Wester. 


Simon Wester säger att RSW Byggtjänst klarar av det mesta inom byggnadsbranschen.
Foto: Felix Rantschukoff

Simon Wester säger att RSW Byggtjänst klarar av det mesta inom byggnadsbranschen.Sixten Wester byggde tillsammans med Robin Lytts stommen till det kommande biltaket.
Foto: Felix Rantschukoff

Sixten Wester byggde tillsammans med Robin Lytts stommen till det kommande biltaket.Med sig vid bygget i Oravais har Wester bland andra Emil Brors och Robin Lytts. De arbetar hårt tillsammans för att hinna med alla projekt de har runtom i Österbotten. 

– Jag har arbetat på bolaget i tre år. Jag kom in på det via bekanta och hakade på. Min expertis är väldigt bred, allt från grovbyggande till målning och tapetsering, säger Lytts. 


Enligt Wester är det en stor styrka att ha en stor personal med breda kunskaper. Just nu tycker han att antalet är perfekt och RSW Byggtjänst har inte heller någon direkt brist på maskiner. De har en egen traktor och en 15 tons grävmaskin.

I våras utvidgade även företaget sin maskinuthyrning för betongsågning samt borrning av betong. Dessutom finns det mera att hyra om det skulle behövas.  

– Vissa företag har egen personal, men allt mera hyr in personal, det har jag också gjort. Det är bra att det går att samarbeta för de som hunnit vara företagare i några år sitter på en stor kunskap, säger Wester. 

Emil Brors jobbar på RSW Byggtjänst.
Foto: Felix Rantschukoff

Emil Brors jobbar på RSW Byggtjänst.

Förutom bygget vid Oravais så har även RSW Byggtjänst ett par takbyten på Norra, respektive Södra Vallgrund på gång, murande av skorstenar och byggande av terasser på gång. Men så var inte läget under våren. 


När coronapandemin bröt ut var inte Wester orolig till en början, men efter ett par veckor så började privata kunder i riskgruppen att avboka sina beställningar för kommande projekt. 

– Så man började faktiskt fundera vart det skulle gå vägen, stannar allt av helt? Som tur gjorde det inte så för oss, säger Wester. 

RSW Byggtjänst har en egen traktor till förfogande.
Foto: Felix Rantschukoff

RSW Byggtjänst har en egen traktor till förfogande.

Vartefter dagarna gick började förfrågningarna från privata sektorn välla in flerdubbelt än tidigare. Det blev helt enkelt mera renoveringar och nybyggen under undantagstillståndet i Finland.  

– Men det är inte över ännu. Högsta prioritet är att vara så noga som möjligt med hygien och renlighet, även för oss. Det är bäst att äta och dricka kaffe på byggarbetsplatsen, säger Wester. 

Artikeln har publicerats i Kommunbladet. Kommunbladet är en tidning som delas ut till alla hushåll i Vörå kommun och som utges av HSS Media. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Åtalades för att ha roffat åt sig pengar från Tim Sparvs spelarkontrakt – nu frias eldsjälen

Foto: Mikael Nybacka

Han åtalades för att ha tagit 21 000 euro som egentligen skulle ha tillhört Norrvalla FF. Österbottens tingsrätt förkastar nu åtalet. Däremot döms eldsjälen för skattebedrägeri.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan