|

Regeringen fortsätter förhandla om gränstrafiken – sannolikt inga nya beslut innan fredag

Regeringen fortsätter förhandla om gränstrafiken i Ständerhuset klockan 19 på torsdagskvällen. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT

Regeringen fortsätter förhandla om gränstrafiken i Ständerhuset klockan 19 på torsdagskvällen.

Klockan 19 samlas regeringer åter i Ständerhuset för att fortsätta förhandla om landets gränstrafik. Om förhandlingarna blir långa ordnas den utlovade presskonferensen först på fredag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen har fortfarande mycket att diskutera och finslipa innan ministrarna kan informera finländarna om de senaste gränsbesluten. Det säger statsrådets kommunikationsdirektör Päivi Anttikoski kort innan regeringen åter ska sätta sig och förhandla i Ständerhuset på torsdagskvällen.

Förhandlingarna om gränstrafiken och reserestriktionerna fortsätter klockan 19 efter en paus på några timmar.


De inleddes redan på onsdagen och pågick då till sent in på kvällen. Trots de utdragna förhandlingarna återstod ännu många frågor att diskutera och ministrarna fortsatte förhandla på torsdagseftermiddagen.

Riksdagens veckovisa frågetimme pausade torsdagens förhandlingar i några timmar.

Annons

Anttikoski säger att regeringen kommer att ordna en presskonferens så fort alla frågor är färdigbehandlade, och hon misstänker att den utlovade presskonferensen sker först på fredag.

– Till fördel för alla vill vi inte ordna en presskonferens väldigt sent. Vanligen brukar vi inte ordna dem efter klockan 20.30, säger hon.


Orsaken till de utdragna förhandlingarna är enligt Anttikoski att regeringen förhandlar om en så omfattande helhet med många olika delmoment.

– Det är mycket viktigt att grundligt gå igenom varje detalj och det tar förstås sin tid.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Myndigheterna varnar: "Vasa är i en klass för sig – Undvik resor till Österbotten"

"Det är oroväckande att vi haft fler fall på social- och vårdenheter de senaste veckorna", säger Liisa-Maria Voipio-Pulkki, strategidirektör vid Social- och hälsovårdsministeriet.
Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva

"Det är oroväckande att vi haft fler fall på social- och vårdenheter de senaste veckorna", säger Liisa-Maria Voipio-Pulkki, strategidirektör vid Social- och hälsovårdsministeriet.

Tyngdpunkten ska ligga på det förebyggande arbetet i kommunerna, menar Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan