|

Libanons talman motsätter sig ny regering

Nabih Berri, talman i det libanesiska parlamentet, gillar inte hur landets nya regering är tänkt att formas. Arkivbild. Zoom
Foto: Hadi Mizban/AP/TT

Nabih Berri, talman i det libanesiska parlamentet, gillar inte hur landets nya regering är tänkt att formas. Arkivbild.

Nabih Berri, talman i det libanesiska parlamentet, motsätter sig sättet på vilket den nya regeringen är tänkt att bildas, säger hans stab i ett uttalande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I slutet av förra månaden utsågs Libanons ambassadör i Tyskland, Mustafa Adib, till ny regeringsbildare i det krisdrabbade landet.

Den förra regeringen, som fortsätter att styra under en övergångsperiod, avgick den 10 augusti efter den enorma explosionen i huvudstaden Beiruts hamn i början av augusti.

Berri, som representerar den shiamuslimska Amal-rörelsen, meddelar att han inte kommer att ställa sig bakom den regering som bildas med nuvarande metoder, bland annat då man inte i en tillfredställande utsträckning konsulterat Amal-rörelsen.

Den politiska splittringen i Libanon har alltid varit stor och styrelseskicket bygger på en balans mellan landets största religiösa grupper: sunnimuslimer, shiamuslimer, kristna och druser.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Statsåklagare: Ubåt kan ha sänkt Estonia

Blommor och ljus vid minnesmonumentet i september förra året, 25 år efter Estoniakatastrofen. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Blommor och ljus vid minnesmonumentet i september förra året, 25 år efter Estoniakatastrofen. Arkivbild.

Estlands tidigare statsåklagare och Estoniautredare Margus Kurm tror att fartyget förliste på grund av en kollision med en ubåt.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan