|

I oktober börjar arbetet med omkörningsfiler norr om Vassor

I oktober börjar arbetet med att bygga omkörningsfiler på riksväg 8 mellan Vassor och Ölis. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

I oktober börjar arbetet med att bygga omkörningsfiler på riksväg 8 mellan Vassor och Ölis.

Snart börjar arbetet med omkörningsfiler mellan Vassor och Ölis. Om två år ska allt vara klart.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I oktober påbörjas arbetet med att bygga omköringsfiler på riksväg 8 mellan Vassor i Korsholm och Ölis i Vörå. Det är en sträcka på 5,4 kilometer som ska få omkörningsfiler åt båda hållen och mitträcken. Dessutom byggs en korsningsbro och viltstängsel. Bron ska delvis fungera som viltpassage. 

Vidare ska Vassorvägen, farmområdet i Vassor, Rölandsvägen och Heidonavägen få avtagsfiler och bullerskydd och enskilda vägar ska byggas. Till projektet hör också att bygga ett mitträcke mellan Stormossen och Kvevlax i Korsholm.

Byggarbetet inleds med förberedelser för bron och med att ta bort träd och växtlighet samt schaktningsarbeten. Kablar och ledningar som finns i entreprenadområdet ska också flyttas.


Tanken är att asfalteringen ska vara färdig före slutet av september 2021. Hela entreprenaden ska enligt tidtabellen vara färdig före slutet av augusti 2022.

Annons

Sundström Ab är huvudentreprenör för byggnadsentreprenaden. Projektet beräknas kosta 8 072 000 euro. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten ansvarar för kostnaderna. Korsholms kommun deltar med 145 000 euro i gatuarrangemangen och flyttningen av ledningarna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Jan fastnade i kilometerlång bilkö – vägjobb norr om Kvevlax ställer till det i trafiken

Asfaltarbetet norr om Kvevlax leder till trafikstockningar. Köerna kan ibland bli flera kilometer långa.
Foto: Mikael Nybacka/Fredrik Westblom/Collage

Asfaltarbetet norr om Kvevlax leder till trafikstockningar. Köerna kan ibland bli flera kilometer långa.

Bilkön vid vägbygget norr om Kvevlax ställde till det för Jan Furunäs. Efter att ha köat 45 minuter missade hans son tandläkartiden i Korsholm. Nu efterlyser han mer kommunikation från de ansvariga.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan