Ålands riksdagsledamot Mats Löfström valdes som enda nordisk representant till styrelsen på ett tvåårigt mandat i samband med European Liberal Forums (ELF) höstmöte i Rom. Löfström deltog på distans.

– Europa och det europeiska samarbetet står inför större utmaningar än på länge, samtidigt som ett starkt Europa behövs mer än någonsin tidigare för att Finlands och de europeiska ländernas demokratiska, liberala och öppna värderingar ska försvaras globalt, säger Löfström i ett pressmeddelande från tankesmedjan Agenda.

– Här har den europeiska tankesmedjan ELF, som är knuten till den tredje största politiska familjen i Europaparlamentet och den näst största familjen i Europeiska rådet, en central roll.

Löfström, som blir styrelsemedlem och skattmästare i ELF, nominerades av Svenska Bildningsförbundet och dess tankesmedja Agenda.

ELF är ett nätverk av tankesmedjor och fungerar som paraplystiftelse för 46 olika liberala organisationer och tankesmedjor i Europa. ELF:s sekretariat finns i Bryssel. Verksamheten finansieras av Europaparlamentet.