|

Riksdagsledamot Mats Löfström får post på europeisk tankesmedja

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström anser att Europa och det europeiska samarbetet står inför större utmaningar än på länge. Zoom
Foto: Stefan Öhberg/Nya Åland

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström anser att Europa och det europeiska samarbetet står inför större utmaningar än på länge.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har valts till styrelsen för de europeiska liberalernas tankesmedja ELF.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström valdes som enda nordisk representant till styrelsen på ett tvåårigt mandat i samband med European Liberal Forums (ELF) höstmöte i Rom. Löfström deltog på distans.

– Europa och det europeiska samarbetet står inför större utmaningar än på länge, samtidigt som ett starkt Europa behövs mer än någonsin tidigare för att Finlands och de europeiska ländernas demokratiska, liberala och öppna värderingar ska försvaras globalt, säger Löfström i ett pressmeddelande från tankesmedjan Agenda.

– Här har den europeiska tankesmedjan ELF, som är knuten till den tredje största politiska familjen i Europaparlamentet och den näst största familjen i Europeiska rådet, en central roll.

Löfström, som blir styrelsemedlem och skattmästare i ELF, nominerades av Svenska Bildningsförbundet och dess tankesmedja Agenda.

Annons
ELF är ett nätverk av tankesmedjor och fungerar som paraplystiftelse för 46 olika liberala organisationer och tankesmedjor i Europa. ELF:s sekretariat finns i Bryssel. Verksamheten finansieras av Europaparlamentet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

THL om coronaläget: Vinterns högtider blir en utmaning – 60 procent av smittorna sker nu i familjekretsen

Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd.
Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd.

Institutet för hälsa och välfärd och Social- och hälsovårdsministeriet informerade om de senaste dagarnas utveckling på en presskonferens i förmiddags. Här kan du läsa vår direktrapportering från presskonferensen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan