|

Ge pengar eller paket – se vår lista med lokala och nationella insamlingar

Julgranen i köpcentret Rewell är en av många julinsamlingar. Det finns både lokala och nationella att välja mellan. Vi listar några här.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

God Jul Vasa Sionförsamlingens insamling som ger julmat och julgåvor till de fattigaste familjerna i Vasa. Genomförs i samarbete med socialtjänsten.

Martina (Uthardts) matinsamling. Insamling av matvaror (torrvaror) 8 december i Korsholm och 11 december i Övermalax. Varorna delas ut av respektive församling i Korsholms och Malax.

Frälsningsarméns julgrytor är ute från den 13–23 december. Insamlingen tar emot kontanter men också rena och hela kläder och leksaker. Man kan delta i insamlingen också med mobilen eller via webben.  Julinsamlingen riktar sig till mindre bemedlade och ensamstående personer.

Rädda Barnen hjälper barn och unga, särskilt sådana som riskerar att bli utslagna.

Annons
Hoppets stjärna samlar medel för julpaket och presentkort till barn, ensamma och äldre i till exempel Lettland och Litauen.

Jul i sinnet-insamlingen delar ut presentkort à 50 euro till barnfamiljer i Finland. Med korten kan de handla mat. För insamlingen står Röda Korset och Mannerheims barnskyddsförbund i samarbete med Yle.

Kyrkans utlandshjälp har en insamling under namnet Ge en annorlunda gåva. Det finns olika alternativ på etiska och ekologiska gåvor som hjälper familjer och barn i u-länder.

Finska missionssällskapets julinsamling heter De vackraste julsångerna. Insamlingen stöder utsatta barn i över 20 länder. Barns och mammors hälsa förbättras, familjer får bättre föda och rent vatten och lär sig utveckla sina försörjningsmöjligheter. Särskilt stöds funktionshindrade barns utbildning och barn som tillhör minoriteter.

Fotnot: Det finns säkert fler julinsamlingar på gång. Gå in på vasabladet.fi och tipsa via kommentarsfältet.

Kontakta skribenten
Ange gärna ditt namn och telefonnummer för redaktionens kännedom.
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ge gärna gåvor till äldre barn då klappar samlas in i Rewell i Vasa

Gåvorna sorteras och slås in. Kaisu Lång räknar med cirka 600 paket.
Foto: Mikael Nybacka

Gåvorna sorteras och slås in. Kaisu Lång räknar med cirka 600 paket.

Via insamlingen Julgranen kan både privatpersoner och företag ge julgåvor till Vasafamiljer. Gåvorna delas ut av socialtjänsten och församlingarna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan