|

Forskare kritiserar studie om matproduktionens koldioxidavtryck: "Fokusera på hur jordbruket kan vara en del av lösningen"

Är det dags att vi slutar stirra oss blinda på halten av koldioxidutsläpp, och i stället kräver en matproduktion som tar hand om markens hälsa?
Foto: Mikael Nybacka

Är det dags att vi slutar stirra oss blinda på halten av koldioxidutsläpp, och i stället kräver en matproduktion som tar hand om markens hälsa?

Organisationsforskaren Maria Ehrnström-Fuentes säger att det lätt blir missförstånd när vi endast mäter koldioxidavtrycket. Hon efterlyser en mera nyanserad debatt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan