|

Ett nytt coronadödsfall – teaterföreställningar ställs in i Nyland

Strängare restriktioner införs i Nyland på grund av det försämrade coronaläget. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Strängare restriktioner införs i Nyland på grund av det försämrade coronaläget.

Coronaviruset sprider sig snabbt i huvudstadsregionen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterade på fredagen att 461 nya coronafall har registrerats. Ett nytt dödsfall har rapporterats sedan onsdagen och sammanlagt har 375 dödsfall med koppling till covid-19 rapporterats i Finland.

Nu vårdas 104 personer på sjukhus, vilket är en ökning på 14 sedan i onsdags. Tio personer får intensivvård.


Läget har förvärrats speciellt i huvudstadsregionen och strängare rekommendationer har införts runtom i Nyland. Huvudstadsregionen är i den så kallade spridningsfasen.

Publikevenemang inomhus för fler än 20 personer förbjuds i Nyland från den 23 november till den 13 december. Bland annat är teatrarna tvungna att ställa in föreställningarna.

Annons

"Det är klart att detta innebär en stor förlust för teatern. Vilka de slutliga effekterna blir är i nuläget för tidigt att kommentera. Det viktiga är att säkerställa hälsan för teaterns publik och personal", säger Svenska teaterns chef Joachim Thibblin i ett pressmeddelande.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

227 nya fall av covid-19 – incidensen högre i Mellersta Österbotten än i Nyland

Provrören med coronaprovet rengörs innan det sätts i ytterligare ett provsrör (se bilden). Det yttre provröret tillsluts också innan det placeras i en påse och transporteras till laboratorium för analys. Det här görs för att minska risken för att provet läcker och kontaminerar de andra proverna i samma last.

Provrören med coronaprovet rengörs innan det sätts i ytterligare ett provsrör (se bilden). Det yttre provröret tillsluts också innan det placeras i en påse och transporteras till laboratorium för analys. Det här görs för att minska risken för att provet läcker och kontaminerar de andra proverna i samma last.

Under de senaste två veckorna har antalet nya smittfall i Finland sjunkit till under 3 000.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan