|

Wickström vill höja gränsen för hushållsavdraget

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström vill höja hushållsavdraget till 7 500 euro. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström vill höja hushållsavdraget till 7 500 euro.

"Höjningen skulle motverka den gråa ekonomin", säger han.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström vill att gränsen för hushållsavdraget höjs. Den nuvarande maximinivån är 2 250 euro. Enligt Wickström skulle en höjning ha en positiv effekt på sysselsättningen och konsumtionen.

"Jag ser gärna att hushållsavdraget höjs rejält från nuvarande nivån till 7 500 euro. På detta sätt skulle vi förbättra egenföretagarnas möjligheter och samtidigt motverkar vi den gråa ekonomin", säger Wickström i ett pressmeddelande.

Wickström anser att i synnerhet små- och medelstora företag, äldre och kvinnor skulle gynnas av en höjning av hushållsavdraget.

"Vi tillbringar mer tid hemma vilket resulterar i att investeringarna i hemmen ökar. Hushållsavdraget är ett exempel på en avdragsform som bidrar till skatteintäkter", säger han.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Fresh gör nytt försäljningsrekord i år – planerar för utvidgning

Fresh Servant i Edsevö fortsätter att växa. Kombinationen hälsosam och lättlagad mat är en vinnare, enligt vd Sami Haapasalmi.
Foto: Markku Jokela/Arkiv

Fresh Servant i Edsevö fortsätter att växa. Kombinationen hälsosam och lättlagad mat är en vinnare, enligt vd Sami Haapasalmi.

År 2020 har varit ett år av toppar och dalar för Pedersöreföretaget Fresh Servant. Men tillväxten bara fortsätter.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan