|

Institutet för hälsa och välfärd: 353 nya fall av covid-19

Det har gjorts 1 828 805 coronavirustest i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd. Finlands testningskapacitet är cirka 26 000 test per dag. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Det har gjorts 1 828 805 coronavirustest i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd. Finlands testningskapacitet är cirka 26 000 test per dag.

Över 22 000 fall av sjukdomen covid-19 har bekräftats i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fram till tisdagseftermiddagen hade 22 289 fall av sjukdomen covid-19 konstaterats i Finland, enligt statistik från Institutet för hälsa och välfärd. Det är 353 fler än ett dygn tidigare. Covid-19 orsakas av coronaviruset.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare, för de senaste 14 dygnen är 73,3. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 150,6.

Fram till måndagseftermiddagen hade 384 dödsfall som haft koppling till covid-19 rapporterats i Finland, enligt Institutet för hälsa och välfärd. Institutet uppskattar att ungefär 15 300 personer tillfrisknat efter att ha insjuknat i covid-19.

I måndags fick 120 personer i Finland sjukhusvård på grund av covid-19, uppger Institutet för hälsa och välfärd.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Snart stänger Finland EU-gränserna igen – Marin: "Smittläget varierar kraftigt mellan länderna"

De två stora helheterna som regeringen ska fatta beslut om gäller gränsbegränsningarna och en uppdatering av regeringens hybridstrategi.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

De två stora helheterna som regeringen ska fatta beslut om gäller gränsbegränsningarna och en uppdatering av regeringens hybridstrategi.

Regeringen sitter för tillfället på Ständerhuset och diskuterar vad som kommer att hända med Finlands gränser och hur Finland ska bemöta de nya virusvarianterna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan