|

Tuffare restriktioner för sammankomster i Tavastland, Kymmenedalen och Södra Karelen

Egentliga Tavastlands och Kymmenedalens sjukvårdsdistrikt är i epidemins samhällsspridningsfas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronaläget har försämrats snabbt i stora delar av Södra Finland. Regionförvaltningsverket i Södra Finland skärper nu begränsningarna för sammankomster i Egentliga Tavastlands, Kymmenedalens och Södra Karelens sjukvårdsdistrikt i december.

I Egentliga Tavastlands och Kymmenedalens sjukvårdsdistrikts områden förbjuds alla sammankomster med mer än 10 personer. I Södra Karelens sjukvårdsdistrikts område gäller förbudet sammankomster med mer än 50 personer. Besluten för Tavastland och Kymmenedalen är i kraft den 1–20 december medan beslutet som gäller Södra Karelen är i kraft till sista december, uppger Regionförvaltningsverket.

Stadgeenliga bolags och sammanslutningars möten kan trots det ordnas, förutsatt att man följer de instruktioner som Institutet för hälsa och välfärd har utfärdat.

Egentliga Tavastlands och Kymmenedalens sjukvårdsdistrikt har meddelat att epidemin är i samhällsspridningsfasen i deras områden. Epidemin är i Södra Karelen tills vidare på basnivån.

Annons
Regionförvaltningsverket i Södra Finlands beslut gäller offentliga tillställningar och sammankomster som till exempel marknader, konserter, teaterföreställningar och idrottsmatcher med publik.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Rapport: Den utdragna krisen har djup inverkan på barns och ungas välbefinnande

Det är oroande hur djupt coronakrisen påverkar barn som redan före krisen var i en svagare ställning, skriver en arbetsgrupp tillsatt av Social- och hälsovårdsministeriet.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Det är oroande hur djupt coronakrisen påverkar barn som redan före krisen var i en svagare ställning, skriver en arbetsgrupp tillsatt av Social- och hälsovårdsministeriet.

Barns och ungas tro på framtiden och deras trygghet och delaktighet i vardagen måste stärkas, menar en arbetsgrupp.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan