|

Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar munskydd för personer över 12 år

Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar att barn över 12 år följer samma direktiv om munskydd som vuxna. Zoom
Foto: Emma Strömberg/SPT

Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar att barn över 12 år följer samma direktiv om munskydd som vuxna.

Munskydd rekommenderas nu från klass sex och uppåt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd har uppdaterat sina munskyddsrekommendationer enligt Världshälsorganisationen WHO:s linje. Nu rekommenderas personer över 12 år följa samma direktiv som vuxna.

Institutet rekommenderar att man använder munskydd i hela landet.

I områden som är i den nästhögsta eller den högsta spridningsfasen, det vill säga accelerationsfasen eller allmän smittspridning, rekommenderas munskydd i skolorna i klass sex och uppåt. I grundskolorna kan rekommendationen genomföras enligt klass, oberoende av enskilda elevers ålder. I dessa områden rekommenderas också munskydd på jobbet och inom fritidsverksamhet där flera personer befinner sig i samma utrymme.

– Munskydd är endast en åtgärd för att förhindra spridningen av coronaviruset. Det också väldigt viktigt att hålla avstånd, tvätta händer, hosta i ärmen eller i en näsduk och undvika att röra ansiktet, säger Emmi Sarvikivi, överläkare vid institutet, i ett pressmeddelande.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronabegränsningar i Sydvästra Finland – besökarsantalet begränsas också i privata lokaler

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.

Det förvärrade coronaläget leder till flera nya begränsningar i såväl Egentliga Finland som Satakunta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan