|

Händer i dag: Info om coronaläget – besked från regeringsförhandlingarna

Statsminister Sanna Marin (SDP) sade på onsdagen att det inte är tid att lätta på restriktionerna ännu. Zoom
Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Statsminister Sanna Marin (SDP) sade på onsdagen att det inte är tid att lätta på restriktionerna ännu.

Statsministern sade på onsdagskvällen att det finns skäl att överväga strängare gränskontroller.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I dag, torsdag, håller Institutet för hälsa och välfärd och Social- och hälsovårdsministeriet sitt veckovisa informationstillfälle om coronaläget i Finland och världen. Tillfället ordnas klockan 10.

Regeringen samlades också på onsdagskvällen till årets första förhandlingar i Ständerhuset. Regeringen skulle bland annat diskutera epidemiläget och de muterade varianterna av coronaviruset. Under kvällen meddelade statsrådet att förhandlingarna drar ut på tiden och att besked från regeringsförhandlingarna kommer först senare.

När statsminister Sanna Marin (SDP) anlände till Ständerhuset på onsdagskvällen uppmanade hon kommuner och sjukvårdsdistrikt att fortsätta med stränga restriktioner. Hon sade också att det finns orsak att överväga strängare gränskontroller.

–  Virusmutationen verkar sprida sig snabbt och det kan bli ett problem. Därför är det bättre att agera i tid. Det innebär att det inte är läge att lätta på några restriktioner, sade hon.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Institutet för hälsa och välfärd: 236 nya fall av covid-19

Finlands kapacitet att göra coronavirustest är över 26 000 test per dag, enligt Institutet för hälsa och välfärd. Arkivbild.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Finlands kapacitet att göra coronavirustest är över 26 000 test per dag, enligt Institutet för hälsa och välfärd. Arkivbild.

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är det enda sjukvårdsdistriktet där antalet smittfall per 100 000 invånare under de 14 senaste dygnen är över 100.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan