Mellersta Österbotten har minst corona i hela Finland

Ingen patient vårdas för covid-19 på sjukhus just nu. I nuläget är coronaincidensen lägst i hela landet i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Arkiv/Eva-Stina Kjellman

Ingen patient vårdas för covid-19 på sjukhus just nu. I nuläget är coronaincidensen lägst i hela landet i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Inte heller på torsdagen rapporteras några nya fall av covid-19 i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, som nu har minst coronafall i hela landet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det senaste coronafallet konstaterades i söndags. 

Soite konstaterar att incidensen i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt är lägst i hela Finland. I ett pressmeddelande påminner man om att det nu är väldigt viktigt att fortsätta följa rekommendationerna och restriktionerna så läget fortsätter vara lika bra.

Den regionala myndighetsgruppen beslöt på onsdagen att distriktet återgår till epidemins utgångsnivå. Soites coronaberedskapsgrupp vill ändå påpeka att de flesta restriktionerna och rekommendationerna finns kvar. Lättnader gällande rekommendationer för hobbyverksamhet har gjorts enbart för simhallarna och läsesalarna, så att de kan öppna.

Den starka rekommendationen om munskydd är fortfarande i kraft och max tio personer ska träffas privat. Soite delar fortfarande ut munskydd till mindre bemedlade.

Coronaberedskapsgruppen rekommenderar att invånarna undviker alla onödiga resor och distansjobbar i mån av möjlighet. 

Inom äldreomsorgen fortsätter vissa speciallösningar till den 14 februari. På äldreboenden rekommenderas till exempel bara 1-3 besökare per gång och helst endast en grupp besökare per dygn. 

Annons
Alla rekommendationer och restriktioner finns på korona.soite.fi

Just nu tas ungefär 1000 coronatester i veckan inom Soite. Det är något mindre än tidigare, då det under hela hösten tagits cirka 250 tester per dag. 

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronafall i Vasa och Jakobstad – en av de smittade kan bära på muterat virus

Under de senaste dygnet har personer i två österbottniska städer testat positivt för corona.
Foto: Marcus Lillkvist

Under de senaste dygnet har personer i två österbottniska städer testat positivt för corona.

De nya coronafallen finns i Jakobstad och Vasa. Fallen i Vasa har koppling till utlandet och ett av testen analyseras ytterligare eftersom det finns risk för att den smittade bär på en muterad virusvariant. Heikki Kaukoranta är oroad.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan