|

Händer i dag: Hälsomyndigheterna informerar om epidemiläget

Strategidirektör Liisa-Maria Voipio-Pulkki vid Social- och hälsovårdsministeriet och överläkare Taneli Puumalainen vid Institutet för hälsa och välfärd. Arkivbild. Zoom
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Strategidirektör Liisa-Maria Voipio-Pulkki vid Social- och hälsovårdsministeriet och överläkare Taneli Puumalainen vid Institutet för hälsa och välfärd. Arkivbild.

Det är torsdag vilket innebär att hälsomyndigheterna håller sitt veckovisa informationsmöte om coronaläget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd håller i dag, torsdag, sin veckovisa presskonferens om epidemiläget i Finland och i övriga världen.

Dessutom informerar myndigheterna om vaccinläget och hur situationen ser ut för intensivvården runtom i landet.

Enligt förhandsuppgifter deltar strategidirektör Liisa-Maria Voipio-Pulkki vid ministeriet, överläkare Taneli Puumalainen vid Institutet för hälsa och välfärd och Matti Reinikainen, professor i anestesiologi och intensivvård vid Östra Finlands universitet och Kuopio universitetssjukhus i tillfället.

Presskonferensen börjar klockan 10.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Yle: HUS-direktör kräver striktare gränskontroll

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, anser att gränstrafiken är en orsak till det nuvarande smittläget i Finland.
Foto: Sofie Fogde/SPT

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, anser att gränstrafiken är en orsak till det nuvarande smittläget i Finland.

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru lovar kommunerna tydligare direktiv om gränstester inom kort. Det framkom i torsdagens A-talk.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan