Fem nya coronafall i Malmskas område – smittspårning pågår

Smittskyddsläkare Johanna Gripenberg på Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad rapporterar på fredagen om fem nya fall av covid-19. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Smittskyddsläkare Johanna Gripenberg på Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad rapporterar på fredagen om fem nya fall av covid-19.

Fem nya fall av covid-19 har konstaterats i Malmskas område under två senaste dagarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De fem nya fall som smittskyddsläkare Johanna Gripenberg rapporterar om på fredagen är delvis kända, en spåras.

– En smitta härstammar från utlandet, två fall hör till redan kända smittkedjor och i ett fall pågår smittspårningen, men smittan härstammar troligtvis från annan ort, uppger Gripenberg.

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Konsult anlitas för att styra upp psykiatrin i Vasa sjukvårdsdistrikt

Samuli Saarni fotad av Läkarförbundet 2013. Nu anlitas han som konsult för att utveckla psykiatrin vid Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Arkiv/Läkarförbundet

Samuli Saarni fotad av Läkarförbundet 2013. Nu anlitas han som konsult för att utveckla psykiatrin vid Vasa sjukvårdsdistrikt.

Nu tar Vasa sjukvårdsdistrikt hjälp av en utomstående konsult för att styra upp och utveckla psykiatrin. Docenten Samuli Saarni besöker psykiatriska enheten nästa vecka.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan