|

Debutanten Julia Alfrida: Allt är jättekul, nytt och spännande

Julia Alfrida. Zoom
Foto: Stina Stjernkvist/SVT/TT

Julia Alfrida.

Först ut i Melodifestivalens andra deltävling är den rutinerade deltagaren Anton Ewald. Trots att han räknas som en av favoriterna vågar han inte hoppas på någonting. Julia Alfrida är debutant.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Anton Ewald har medverkat i Melodifestivalen flera gånger – först som dansare, sedan som artist, låtskrivare, producent och koreograf. Senast han själv stod på scenen som bidragets huvudperson var 2014 med låten "Natural". Men årets omgång är någonting helt annat än han är van vid: distans, avståndslarm, febermätningar och handsprit präglar hela säsongen.

– Jag är positivt överraskad av hur coronasäkert det är, jag var lite orolig. Man vill inte bli sjuk nu, det hade känts fruktansvärt, säger Anton Ewald.

Anton Ewald tävlar med bidraget
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Anton Ewald tävlar med bidraget "New religion" i Melodifestivalen."Vågar inte tro"
Annons
Men med coronasäkerheten kommer även mer avstånd till de andra deltagarna. Det vanliga "sköna artisthänget bakom kulisserna" uteblir av naturliga skäl, och Anton Ewald tror att distansen kan ha effekt på framträdandet.

– Men jag ska göra allt i min makt för att det inte ska påverka mig, säger 27-åringen.

Förutom att sjunga låten "New religion" har Anton Ewald även skrivit bidraget och gjort koreografin – dessutom dansar han. Efter den första repetitionen är han försiktigt positiv.

– Det är som ett första rep ska vara, man ska känna på allting och se hur det ser ut. Jag tycker att vi har en bra utgångsposition, säger han.

Anton Ewald är en av deltävlingens förhandsfavoriter, men själv tror han att det kan gå hur som helst.

– Jag vågar inte tro någonting, men jag hoppas såklart på det bästa. Alla som är med och tävlar är svinduktiga, jag har smyglyssnat lite och det låter jättebra, säger han.

Dotter.
Foto: Stina Stjernkvist/SVT/TT

Dotter.Tror på sig själv

En av veckans debutanter i tävlingen är Julia Alfrida, som knep en plats i Melodifestivalen via Sveriges Radios musiktävling "P4 Nästa". Hon tävlar med bidraget "Rich".

– Det är jättekul och spännande, allting är nytt. Mycket sitter där det ska, nu är det bara att finslipa. Mycket handlar om att jag ska slappna av och ha kul på scenen, säger hon.

Förutom Anton Ewald ställs hon mot en av tävlingens stora förhandsfavoriter, Dotter. Men att gå vidare är inte det viktigaste, framhåller hon.

– Huvudsaken är att jag har kul och att numret och låten framförs på det sättet som jag har tänkt. Hur det går tävlingsmässigt är svårt att veta, men jag tror på mig själv, säger hon.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Shirley Clamp om Melodifestivalen: En risk för oss veteraner

På lördagskvällen leder Shirley Clamp Andra chansen i Melodifestivalen, tillsammans med Christer Björkman.
Foto: Claudio Bresciani/TT

På lördagskvällen leder Shirley Clamp Andra chansen i Melodifestivalen, tillsammans med Christer Björkman.

Shirley Clamp programleder Andra chansen tillsammans med sin gamla kompis Christer Björkman. Men att själv tävla igen känns vanskligt. – Det är väldigt "risky" att ställa upp, speciellt för oss veteraner, säger hon.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan