|

Zarah Leanders liv blir serien "Vill ni se en stjärna" i SVT

Zarah Leander på sin 60-årsdag 1967 tillsammans med sina barn. Zoom
Foto: Erwin Reichert/TT/Arkiv

Zarah Leander på sin 60-årsdag 1967 tillsammans med sina barn.

Kontroversiella primadonnan Zarah Leander var en del av Nazitysklands propagandamaskin. Nu blir artistens liv tv-serie, skriver Dagens Nyheter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Vill ni se en stjärna" uppges bli ett kostymdrama om en av Sveriges största artister och produceras av kvinnan bakom "Monica Z" och "Ted", Lena Rehnberg. Manuset skrivs av Bengt Braskered.

– Jag hade ett ganska bra hum om henne, men blev faktiskt helt knockad när jag satte mig in i hennes livsöde på djupet. Hennes liv är så otroligt dramatiskt och händelserikt att det nästan inte kan vara sant. Och vissa saker kanske inte heller är helt sanna, säger Bengt Braskered till Dagens Nyheter.

I serien kommer tittarna att få följa artisten från början av 1930-talet till 1950-talet. Mellan 1936 och 1943 jobbade Zarah Leander för den tyska nazistregimen och blev en stor stjärna i landet. Hon sjöng in grammofonskivor och spelade med i flera patriotiska filmer.

Hennes högsta chef var nazisternas propagandaminister Joseph Goebbels. Relationen mellan dem har en viktig plats i manuset.

Annons
I huvudrollen som primadonnan själv hoppas teamet på skådespelaren Rebecka Ferguson.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

VIDEO: Tommys bjöd upp till dansbandskväll – här kan du se söndagens konsert

Dansbandet Tommys.
Foto: Markus Redman

Dansbandet Tommys.

I kväll bjuder Tommys upp till dans. Med sig har de Hans Martin och Ramona Nordberg. Herman Hagnäs pratar med artisterna mellan låtarna. Dansbandskvällen kör igång klockan 18.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan