|

Söndagens coronasiffror: 457 nya fall i Finland – incidensen över 200 i Nyland

Arkivbild. Nu har fem procent av Finlands befolkning fått coronavaccin. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Arkivbild. Nu har fem procent av Finlands befolkning fått coronavaccin.

Fem procent av Finlands befolkning har fått minst en dos vaccin mot corona.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 457 nya fall av covid-19 har registrerats i Finland under det senaste dygnet, meddelar Institutet för hälsa och välfärd (THL) på söndagen.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare, är drygt 100 för de senaste 14 dygnen. Motsvarande siffra för de föregående två veckorna är kring 94.

Incidensen är 203 i Nyland, 154 i Satakunta, 140 i Vasa sjukvårdsdistrikt och 112 i Egentliga Finland. Ökningen är märkbar framför allt i Satakunta sjukvårdsdistrikt, där en stor del av fallen kan kopplas till Raumo varv.

Sammanlagt har 53 742 personer bekräftats smittade i Finland sedan epidemin fick sin början.

Annons

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 
Uppgifterna om dödsfall och patienter som vårdas på sjukhus har inte uppdaterats sedan fredagen. Enligt siffrorna har totalt 726 dödsfall med koppling till viruset rapporterats, medan 141 personer vårdas på sjukhus på grund av covid.

Enligt lördagens siffror har 276 280 personer fått åtminstone sin första dos vaccin mot coronaviruset, vilket motsvarar 5 procent av befolkningen.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

SE BILDER: Upp till 300 personer deltog i demonstration mot coronarestriktioner i Helsingfors

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.

Polisen grep tjugo personer som vägrade följa polisens instruktioner på en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors på lördagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan