|

De gröna publicerade valprogram: Fastighetsskatten kan vid behov höjas för att garantera servicenivån i kommunerna

Maria Ohisalo, ordförande för De gröna, säger att alla kommuner borde bli koldioxidneutrala senast på 2030-talet. Zoom
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Maria Ohisalo, ordförande för De gröna, säger att alla kommuner borde bli koldioxidneutrala senast på 2030-talet.

Partiet vill åtgärda problem på arbetsmarknaden bland annat genom anonym rekrytering.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De gröna betonar klimat och miljöfrågor i sitt program för kommunalvalet, övriga centrala teman är utbildning, sociala tjänster och kommunekonomi. Partidelegationen godkände valprogrammet på söndagen.

"De grönas målsättning är att alla kommuner ska vara koldioxidneutrala senast på 2030-talet", säger De grönas ordförande Maria Ohisalo i ett pressmeddelande.

Enligt Ohisalo är det fel tidpunkt att skära ner i utbildningen. Partiet vill också satsa på tjänster för psykisk hälsa och motarbeta fattigdom.

De gröna utesluter inte höjningar av kommunalskatten för att finansiera fungerande tjänster, i så fall vill partiet i första hand höja fastighetsskatten.

Annons
Partiet lyfter också fram sysselsättningsåtgärder som kretsar kring investeringar, stödtjänster, utbildning, anonym rekrytering och att förbättra välbefinnandet i yrkeslivet. Enligt programmet ska också tjänster för företagare förenklas och samarbetet mellan den offentliga sektorn och företag bli smidigare.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kommunalvalet skjuts upp – oppositionen rasar över beslutet

Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) berättade på lördagen om beslutet att skjuta upp kommunalvalet till den 13 juni på grund av smittläget i coronaepidemin.
Foto: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) berättade på lördagen om beslutet att skjuta upp kommunalvalet till den 13 juni på grund av smittläget i coronaepidemin.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd förelåg en risk att över 11 000 personer hade smittas av coronaviruset per dag om valet hade ordnats i april.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan