|

Regionförvaltningsverket: Hårdare restriktioner i Nyland från och med torsdag

Från och med torsdag blir det ännu svårare för nyländska företag och föreningar att hålla öppet. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Från och med torsdag blir det ännu svårare för nyländska företag och föreningar att hålla öppet.

Regionförvaltningsverket stänger så gott som alla offentliga och privata lokaler där det vistas över 10 personer åt gången i Nyland. Endast lokaler som kan uppfylla stränga säkerhetsföreskrifter får fortsättningsvis ha öppet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regionförvaltningsverket i Södra Finland väntar inte med att ta i bruk den färska ändringen av lagen om smittsamma sjukdomar. Ändringen trädde i kraft på måndagen och redan på torsdag tvingas åtskilliga privata aktörer i Nyland att införa nya coronarestriktioner.

Syftet med de nya restriktionerna är att hindra nära kontakt mellan individer. Restriktionerna gäller alla offentliga och privata lokaler där över 10 personer vistas åt gången, och utomhuslokaler där över 50 personer vistas åt gången.

De nya restriktionerna gäller lokaler som tillhör alla slags sammanslutningar, till exempel föreningar, företag, kommuner och religiösa samfund. Här ingår bland annat privata gym och träningslokaler, shoppingcenter och matbutiker.

För att kunna fortsätta med sin verksamhet bör sammanslutningen se till att säkerhetsavstånd på över 2 meter upprätthålls hela tiden. Samfunden bör presentera en skriftlig plan för hur de ska åstadkomma detta om de vill fortsätta med verksamheten.

Annons
Kan man inte uppfylla regionförvaltningsverkets krav, så måste lokalen stängas.

Restriktionerna gäller inte restauranger.

De här restriktionerna är tidsbundna och gäller från torsdag den 25 februari till söndag den 14 mars.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

SE BILDER: Upp till 300 personer deltog i demonstration mot coronarestriktioner i Helsingfors

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.

Polisen grep tjugo personer som vägrade följa polisens instruktioner på en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors på lördagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan