|

Regionförvaltningsverket i Södra Finland korrigerar: Också barn födda 2008 får delta i hobbyverksamhet

Regeringen har slagit fast att 12-åringar och yngre än det ska få fortsätta delta i ledd hobbyverksamhet trots coronarestriktionerna. Zoom
Foto: SPT

Regeringen har slagit fast att 12-åringar och yngre än det ska få fortsätta delta i ledd hobbyverksamhet trots coronarestriktionerna.

Ett tidigare beslut från Regionförvaltningsverket i Södra Finland skulle ha lett till att hobbyverksamheten för en del barn felaktigt hade uteblivit. Nu ändras beslutet omgående.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regionförvaltningsverket i Södra Finland gick i fredags ut med beskedet att en del motionshallar och liknande lokaler stängs i huvudregionen med omnejd. Trots stängningen skulle barn födda 2009 eller senare få utöva sin hobby i dessa lokaler.

Senare klarnade det att beslutet inte var i enlighet med regeringens riktlinjer, eftersom regeringen slagit fast att 12-åringar och yngre än det ska få fortsätta delta i ledd hobbyverksamhet.

Regionförvaltningsverket ändrar nu sitt tidigare beslut så att gränsen dras vid barn födda 2008 i stället för 2009.

Beslutet är i kraft fram till den 14 mars.

Visa fler
|

SE BILDER: Upp till 300 personer deltog i demonstration mot coronarestriktioner i Helsingfors

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.

Polisen grep tjugo personer som vägrade följa polisens instruktioner på en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors på lördagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan