|

THL: 758 nya coronafall i Finland

Institutet för hälsa och välfärd (THL). Zoom
Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Institutet för hälsa och välfärd (THL).

Cirka 7,3 procent av befolkningen har fått sin första dos coronavaccin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 758 nya fall av coronaviruset på torsdagen. Sammanlagt 60 200 finländare har därmed insjuknat i covid-19 sedan epidemins början i fjol. Av fallen har 1 274 orsakats av de muterade varianterna som smittar lättare.

Incidensen fortsätter att stiga och är nu 138,4 fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna jämfört med 94,3 under den föregående perioden på två veckor. Sammanlagt 7 670 nya coronafall har registrerats under de senaste 14 dagarna.

Enligt onsdagens siffror är det hittills 759 finländare som har dött av covid-19. Just nu vårdas 258 coronapatienter på sjukhus, 37 av dem på intensiven.

Sammanlagt 404 000 finländare, eller 7,3 procent av befolkningen, har hittills fått sin första dos coronavaccin, uppger Institutet för hälsa och välfärd.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

SE BILDER: Upp till 300 personer deltog i demonstration mot coronarestriktioner i Helsingfors

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.

Polisen grep tjugo personer som vägrade följa polisens instruktioner på en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors på lördagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan