|

MTV: Ryssland erbjöd Halonen Sputnik-teknik

President Tarja Halonen fick ett oväntat förslag i ett samtal med ordföranden för det ryska parlamentets övre kammare nyligen. Arkivbild. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

President Tarja Halonen fick ett oväntat förslag i ett samtal med ordföranden för det ryska parlamentets övre kammare nyligen. Arkivbild.

Ryssland har erbjudit president Tarja Halonen teknik för att tillverka det ryska coronavaccinet. Halonen säger att hon för ärendet vidare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

President Tarja Halonen bekräftar att Ryssland erbjöd henne den teknik som krävs för att tillverka det ryska vaccinet Sputnik V mot coronaviruset, skriver MTV.

Enligt MTV uppkom frågan under ett samtal mellan Halonen och ordföranden för det ryska parlamentets övre kammare Valentina Matvijenko. Halonen är Finlands representant i världshälsoorganisationen WHO:s europeiska coronagrupp och samtalet handlade om godkännandet av vaccinet för den europeiska marknaden.

Halonen meddelade att hon skulle vidarebefordra ärendet till familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP), och tar inte ställning till hur Finland ska ställa sig till Rysslands erbjudande. Hon säger att det är ett ärende för regeringen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Högutbildade med utländsk bakgrund går arbetslösa i Vasa – "Vi har inget utrymme för rasism"

Sadaka Tamanna Rumi hoppas att programmet Vaasa International Talents kommer att hjälpa henne att få in en fot i arbetslivet.
Foto: Vilhelmina Öhman/SPT

Sadaka Tamanna Rumi hoppas att programmet Vaasa International Talents kommer att hjälpa henne att få in en fot i arbetslivet.

Höga språkkrav, brist på nätverk, en ovillig organisationskultur och fördomar hindrar utbildade personer med utländsk bakgrund från att få jobb i Vasa. Pilotprojektet Vaasa International Talents sammanför internationella studerande med arbetslivet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan