|

Exportföretag tror på EU:s återhämtningspaket

Timo Vuori, direktör på Centralhandelskammaren, hoppas att EU:s återhämtningspaket och de nationella stimulansåtgärderna ska skapa möjligheter för finländska exportföretag. Zoom
Foto: Centralhandelskammaren

Timo Vuori, direktör på Centralhandelskammaren, hoppas att EU:s återhämtningspaket och de nationella stimulansåtgärderna ska skapa möjligheter för finländska exportföretag.

Enligt Centralhandelskammarens enkät tror nästan hälften av Finlands exportföretag att coronastimulansen kommer att skapa nya affärsmöjligheter för dem.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hela 48 procent av Finlands exportföretag tror att EU:s återhämtningspaket och EU-ländernas nationella stimulansåtgärder kommer att skapa nya exportmöjligheter, visar Centralhandelskammarens enkät.

20 procent av företagen tror att den ekonomiska stimuleringen kommer att gynna de lokala företagen medan 28 procent inte tror att åtgärderna kommer att inverka på den egna verksamheten.

Enligt Centralhandelskammarens direktör för internationella ärenden Timo Vuori kan stimulansåtgärderna stödja den europeiska ekonomin och skapa nya möjligheter för finländska exportföretag.

"Ett av målen med EU:s inre marknad är att öka tillväxten, inte att dela skulderna", säger Vuori i ett pressmeddelande.

Annons
Över 260 företag svarade på enkäten i slutet av februari.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Högutbildade med utländsk bakgrund går arbetslösa i Vasa – "Vi har inget utrymme för rasism"

Sadaka Tamanna Rumi hoppas att programmet Vaasa International Talents kommer att hjälpa henne att få in en fot i arbetslivet.
Foto: Vilhelmina Öhman/SPT

Sadaka Tamanna Rumi hoppas att programmet Vaasa International Talents kommer att hjälpa henne att få in en fot i arbetslivet.

Höga språkkrav, brist på nätverk, en ovillig organisationskultur och fördomar hindrar utbildade personer med utländsk bakgrund från att få jobb i Vasa. Pilotprojektet Vaasa International Talents sammanför internationella studerande med arbetslivet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan