|

THL: 588 nya coronafall i Finland

Drygt åtta procent av befolkningen har fått den första vaccindosen mot coronaviruset. Zoom
Foto: Tobias Schwarz/Lehtikuva

Drygt åtta procent av befolkningen har fått den första vaccindosen mot coronaviruset.

Totalt 63 110 fall av sjukdomen covid-19 har hittills bekräftats i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 588 nya fall av coronaviruset på tisdagen. Det innebär att sammanlagt 63 110 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins start.

Fram till i fredags handlade totalt 1 295 av alla bekräftade fall om muterade virusvarianter. Mängden muterade varianter uppdateras en gång i veckan.

Sammanlagt 251 coronapatienter vårdades i måndags på sjukhus runtom i landet, av dem behövde 37 intensivvård. Enligt måndagens uppgifter har sammanlagt 774 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är i hela landet 150. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 306, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 197 och i Vasa sjukvårdsdistrikt 99 (THL:s siffror uppdateras med fördröjning, enligt Vasa sjukvårdsdistrikts egen rapportering är incidensen på tisdagen 85).

Annons
Fram till i måndags hade sammanlagt 481 326 personer i Finland fått sin första dos av vaccin, vilket motsvarar omkring 8,6 procent av landets befolkning. 84 726 personer har fått också den andra dosen.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan