|

WWF startade naturkamera – följ med när fiskgjuseparet anländer till sitt bo

Fiskgjusen är en hökfågel som lever enbart av fisk. Zoom
Foto: Iain Poole/Pixabay

Fiskgjusen är en hökfågel som lever enbart av fisk.

Under hela våren och sommarens gång kan vem som helst via nätet följa med hur en fiskgjusefamilj växer då nya fågelungar föds.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Världsnaturfonden WWF:s organisation i Finland har igen startat den kamera som filmar ett fiskgjusepars ankomst och vistelse i sitt bo.

Via sändningen kan vem som helst under hela vårens och sommarens gång följa med hur boet först fylls av ägg och sedan av små fågelungar.

Fiskgjuseparet väntas anlända till boet vilken dag som helst. I fjol anlände paret den 10 april.

Fram tills att paret anländer pågår även en tävling där intresserade får gissa vilket datum och klockslag fiskgjuseparet dyker upp. Personen som kommer närmast i sin gissning vinner ett presentkort.

Annons
Fiskgjusehonan lägger vanligen mellan ett och fyra ägg. I fjol lade honan det första ägget i slutet av april. Sammanlagt föddes i fjol tre små fågelungar, och deras utveckling fick finländarna följa med fram till den 10 augusti.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Högutbildade med utländsk bakgrund går arbetslösa i Vasa – "Vi har inget utrymme för rasism"

Sadaka Tamanna Rumi hoppas att programmet Vaasa International Talents kommer att hjälpa henne att få in en fot i arbetslivet.
Foto: Vilhelmina Öhman/SPT

Sadaka Tamanna Rumi hoppas att programmet Vaasa International Talents kommer att hjälpa henne att få in en fot i arbetslivet.

Höga språkkrav, brist på nätverk, en ovillig organisationskultur och fördomar hindrar utbildade personer med utländsk bakgrund från att få jobb i Vasa. Pilotprojektet Vaasa International Talents sammanför internationella studerande med arbetslivet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan